2018 Yılı Faaliyetleri

ULUSLARARASI

• CAUX Forum AEUB Konferansında Ana konuşmacı Atölye Çalışması Yöneticiliği ve KALMİREC Göç merkezi tanıtımı yapıldı. (İsviçre’den 120 kişi katıldı.)
  • Koç Üniversitesi MireKoç Göç Merkezi ile birlikte Uluslararası Göç Yaz Okulu gerçekleştirildi.
  • Turkish Heritage tarafından düzenlenen Refugees and Asylum-Seekers in Turkey: Challenges and Opportunities, and Approaches programı ile Gaziantep’e gelen Amerikalı genç araştırmacılar Merkezimizde misafir edilip onlara Gaziantep ve göç hakkında bilgiler verilmiştir.
  • Çin Resmi Gazetesi’nde Türkiye’deki Uluslararası durumu değerlendiren makale yayını:Çıplak, B. Topcu, E. (2018), The Most Contested Elections in Turkey, CGTN, https://news.cgtn.com/news/3d3d774d35676a4d78457a6333566d54/share_p.html)

ULUSAL

• TUBİTAK, 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı kapsamında 1003-SBB-KLTR-2018-1 Kültürel Yapı, Kültürel Değişim ve Kültürlerarası Etkileşim, kapsamında merkezimiz tarafından üç proje önerisi sunulmuş ve bir tanesi ön elemeyi geçmiştir.
  • Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanına ziyarette bulunulmuş ve bu toplantıda üniversitemiz ile BB arasında Göç çalışmaları konusunda protokol imzalanmasına karar verilmiştir. (Gaziantep’de 8 katılımcı)
  • Çeşitli tarihlerde Suriyeli Derneklerle (ISWA, BELKIS vs..) toplantılar yapılmış ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır. (Gaziantep’de 6 katılımcı)
  • Ankara’da AK Parti Sosyal İşler Başkanlığının düzenlediği Göç ve Uyum Sempozyumunda Göç Kadın ve Çocuk konulu bir sunum yapılmıştır. (Ankara’da 1000 katılımcı.)

YEREL

• Gaziantep’te MEB bağlı örgün Eğitimde okula giden Suriyeli Öğrenciler, okul İdarecileri ve Öğretmenlere yönelik araştırma yapılmıştır.